(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Retro vlašák, feferonkový a párkový salát
Potřebné ingredience
Suroviny na cca půl kila vlašského salátu: 120g šunkového salámu vcelku (ne jiný!) * 2 větší brambory uvařené ve slupce (cca 200g) * 2 střední sterilované okurky * 3 lžíce sterilovaného hrášku * 3 lžíce vařené mrkve a 2 lžíce vařeného celeru (nebo sterilované) * 100g majonézy * lžička worchesteru * lžíce plnotučné hořčice * lžíce octa * lžička cukru * sůl * pepř
Postup přípravy
Uvařené brambory ještě zatepla oloupat a nechat vychladnout. Potom nakrájet na malé kostičky, salám na nudličky, okurky na malé kostičky. Promíchat se zeleninou, osolit, opepřit. zvlášť zamíchat zálivku, promíchat se zbytkem a dát chladit.
Pravý socíkový vlašák jsem asi nikdy nejedla, ale tento prý chutná při dodržení surovin a postupu stejně.
Okurky, hrášek, mrkev a celer jsou v hotové kupované směsi na bramborový salát, takže i tím si lze ušetřit práci a penízky. salát je pak ale kyselejší, takže do zálivky už nedávat ocet a raději zeleninu ještě před použitím propláchnout vodou.
feferonkový salát
1 malá sterilovaná okurka, 28 dkg sterilované kapie, cca půl fereronky, 200g eidamu nastrouhaný, 2 cibule nadrobno, 100 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce oleje, cukr, sůl a ocet dle chuti.
párkový salát
350 g tenkých loupacích párků, 100 g cibule na tenká půlkolečka, 1 sterilovaná okurka na tenká půlkolečka, olej, ocet, pálivý kečup, pepř, chilli, sůl, worchester, cukr dle chuti
Pravý socíkový vlašák jsem asi nikdy nejedla, ale tento prý chutná při dodržení surovin a postupu stejně.
Okurky, hrášek, mrkev a celer jsou v hotové kupované směsi na bramborový salát, takže i tím si lze ušetřit práci a penízky. salát je pak ale kyselejší, takže do zálivky už nedávat ocet a raději zeleninu ještě před použitím propláchnout vodou.
feferonkový salát
1 malá sterilovaná okurka, 28 dkg sterilované kapie, cca půl fereronky, 200g eidamu nastrouhaný, 2 cibule nadrobno, 100 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce oleje, cukr, sůl a ocet dle chuti.
párkový salát
350 g tenkých loupacích párků, 100 g cibule na tenká půlkolečka, 1 sterilovaná okurka na tenká půlkolečka, olej, ocet, pálivý kečup, pepř, chilli, sůl, worchester, cukr dle chuti
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
25. 6. 2017, 22:15
bakyka
(upraveno)
23. 6. 2017, 23:19
prosím pěkně, který je ten správný šunkový salám? Dnes je totiž každý jiný, jinak okořeněný, "navoněný", a protože si pamatuji ten pravý socialistický vlašák, tak se obávám, že chuť bude díky těm současným salámům jiná
marfanov
(upraveno)
1. 7. 2017, 8:41
@bakyka
zkuste RETRO šunkový v Albertu, občas ho mají. jinak podle mě stačí jakýkoli, chutnají podobně, na rozdíl od junioru atd....
evicela
(upraveno)
22. 6. 2017, 12:35
jo,jo, to byl fakt dobrý salát, já si ho míchala půl na půl s tím feferonkovým a k tomu čerstvý křupavý rohlík, zítra udělám už si dělám chutě
Vera N
(upraveno)
22. 6. 2017, 12:05
Socialistický vlašák byl součástí našich svačin, tak vyzkouším a vrátím se o 30 let zpátky.